Автобусните превозвачи създават конфедерация


Автобусните превозвачи създават конфедерация
Снимка: БГНЕС

2728

Автобусният бранш се обединява в конфедерация. Решението е взето единодушно след проведена среща на национално представените браншови организации в автобусния сектор, съобщават от Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта.

Участие в срещата са взели от Национално сдружение на автобусните превозвачи в България, Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта, Национално сдружение на автобусните превозвачи, Национален съюз на превозвачите, Корпорация на автомобилните превозвачи в България, Българска федерация за пътнически транспорт, както и Национален съюз на превозвачите Варна.

С новата форма на сдружаване автобусните превозвачи се надяват да отговорят на очакванията на държавната администрация за идентифициране на единен браншови субект за комуникация. Посредством конфедералните органи за управление сдруженията в автобусния транспорт ще имат възможност да постигат своите цели и да обединяват усилия си за устойчивото развитие на автобусния транспорт в България.

От автобусния сектор изпратиха и открито писмо до премиера Бойко Борисов. „Предвид факта, че голяма част от транспортните фирми, извършващи обществен превоз на пътници, не членуват в браншови организации, формата на сдружаване в Конфедерация, ще позволи на всяка една от тях да припознае своята браншова организация, в която желае да членува, като този начин на сдружаване би позволил и създаването на нови организации, които да се включат в Конфедерацията“, пишат автобусните превозвачи до Борисов.

Конфедерацията ще бъде учредена след утвърждаване на решението за членство от общите събрания на браншовите организации, но не по късно от 15 септември 2018 г.

От бранша благодарят още за принципната позиция на премиера по темата и отчитат поетия пред него ангажимент за единение на пътническият транспортен сектор за изпълнен.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички