Apple ще се бори със замърсяването в Китай


Apple ще се бори със замърсяването в Китай
Снимка: Getty Images/Guliver

2830

Компанията Apple заяви, че е учредила фонд, който да инвестира близо 300 милиона долара в следващите четири години, за да свърже своите китайски доставчици с източници на възобновяема енергия. Това става в подкрепа на желанието на китайското правителство да се бори със замърсяването в страната, предава AFP.

Американският технологичен гигант заяви, че той и 10 негови доставчици ще осигурят финансирането за Китайския фонд за чиста енергия, който е учреден, в помощ на компаниите, които искат да преминат към чиста енергия.

От Apple заявяват, че проектът ще създаде първоначално един гигават чиста енергия, който е достатъчен за домакинските нужди на един милион домове.

Почти всички продукти на компанията се създават и сглобяват в огромни производствени мрежи в Китай, в които работят стотици хиляди работници и от Apple са предприели редица стъпки за намаляване на изхвърлянето на въглеродни емисии. През април беше съобщено, че седалището на компанията в Калифорния е било 100% захранвано от възобновяеми източници. Целта на технологичния гигант е да постигне това и в другите офиси на компанията по света.

40-годишният преход на Китай, който му позволи да се превърне в настоящия производителен гигант доведе и до някои негативни последствия, като силното замърсяване на почвите, въздуха и водата. Това накара правителството да предприеме инициативи за почистване на замърсяванията на околната среда, като насърчаване на използването на възобновяеми източници на енергия или електрически коли.

Сред другите си проекти в края на 2016 г. от Apple заявиха, че са придобили 30% дял в китайската компания Goldwind, който е най-големият създател на турбини за ветрогенератори в света.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички