Ангелкова обясни, че къщата, показана от Симеонов, е на родителите на мъжа й


Ангелкова обясни, че къщата, показана от Симеонов, е на родителите на мъжа й
Снимка: БГНЕС

3679

Къща нямам никъде – нито в София, нито на територията на България, нито извън нея. Живея в апартамент, който ясно е описан в моята декларация. Приемах всичко с чувство на хумор, но това - тази фиксация, почва да ме безпокои. Разпространяват се снимки от социалните мрежи на къща, която е собственост на родителите на моя съпруг и тя е купена много преди да се познавам с него и в която съм била на гости. Трябва ли следващият брифинг да е, за да обяснявам, че не живея в къщите на мои приятели? Това е последният път, в който обяснявам едни недоказани твърдения. Така министърът на туризма Николина Ангелкова коментира поредната порция твърдения, насочени към нея от бившия вицепремиер и депутат от НФСБ Валери Симеонов.

Отново съм принудена да се обяснявам заради неистини, внушения и непроверени факти от един бивш вицепремиер. Ясно съм декларирала собствеността върху имотите, които притежавам, изрично подчерта Ангелкова. Тя добави и, че ясно е декларирала средствата за придобиване на тези имоти и че може да докаже всеки един лев от всичко, което притежава. "Ние сме правова държава и нека оставим органите да си свършат работата", добави министърът на туризма. Ангелкова обаче не пожела да отговаря на никакви въпроси след краткото си изявление.

Въпроси?

Така и не стана ясно къде точно се намира въпросната къща, която беше показана на снимки от Симеонов и които снимки излязоха във Facebook профила на главния редактор на 5GMedia Соня Колтуклиева преди седмица, след като стана ясно, че са публикувани още през 2017 година от свързваната с кръга на Делян Пеевски агенция ПИК.

На снимките се вижда и кадър с големи обли камъни, които приличат на витошки морени. В тази връзка, още на 5 април Actualno.com изпрати въпроси до Министерството на туризма, като на три пъти получихме уверение от там, че ще ни бъдат дадени отговори - до момента на публикуване на материала не разполагаме с такива. Въпросите ни са следните:

1. Има ли във въпросния имот морени?

2. Ако има, как са се отзовали там?

3. Законно ли е да има такива природни образувания (недървопроизводителни по смисъла на Закона за горите) в частен имот?

4. Как законно може да бъдат сложени морени в частен имот - по смисъла на кой закон и/или наредба има процедура, каква точно е процедурата, плаща ли се някакво обезщетение за такова нещо?

До момента единственият отговор, който сме получили е, че имотът, купен от Ангелкова през 2018 година в "Драгалевци", не бил с готова за обитаване къща и получихме съвет сами да се уверим какво има в него - дали изобщо има морени. Съответно няма и яснота дали въпросните камъни не са в двора на къщата на свекърите на Ангелкова.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички