Ако тези 6 неща важат за вас, е време за промяна в живота ви


Ако тези 6 неща важат за вас, е време за промяна в живота ви
Снимка: Thinkstock

13952

Понякога минава твърде много време, преди да осъзнаем, че ни е нужна промяна, за да бъдем по-щастливи и удовлетворени. Хубавото е, че никога не е твърде късно такава промяна да настъпи.

Блогърът Марк от marcandangel.com описва знаците, че моментът за нея е дошъл. Ето кои са те:

1. Чувствате, че страхът ви дърпа назад.

Тогава трябва да осъзнаете, че самият страх е най-лошото. Той е най-големият ви враг. Щом го разберете, най-правилното, което можете да сторите, е да излезете в реалния свят, да започнете да действате и да се преборите с него.

2. Струва ви се, че се състезавате с всички.

Съревновавате се само с един човек – с вас самите. Бягате, а отстрани сте самите вие. Няма нужда да опитвате да бъдете по-добри от някого по някакъв начин или под някаква форма. Просто се опитвайте непрекъснато да ставате по-добри, отколкото сте били вчера. Тази настройка на ума ще ви освободи.

3. Умът ви е все в миналото или в бъдещето, но не и в настоящето.

Някои хора вярват, че миналото е безкрайно, че бъдещето е безкрайно, а настоящето е момент. Но истината е, че миналото е момент, бъдещето е момент, а настоящето е безкрайно. Много е важно да живеете в момента и да извличате максималното от него.

4. Отегчени сте.

Не казвайте, че ви е скучно. Безполезно е да го изразявате на глас. Живеете в широк свят, от който сте видели само едно малко парченце. Дори светът на самия ви ум е безкраен – той буквално продължава завинаги до дълбини, които никога не сте изследвали.

5. Усещате вътрешна съпротива срещу промяната.

Промените в живота ни не са част от процеса. Те са процесът. Лошата новина е, че нищо не е вечно. Добрата новина е, че нищо не е вечно. Затова избягвайте прекомерното въодушевление от просперитета и не позволявайте да ви обхване прекалена депресия след злополучие.

6. Чувствате се под натиск от друг човек.

На някои хора просто няма да им хареса да бъдете себе си. Те винаги ще се чувстват по-комфортно с човека, който си представят, че сте. Затова ще опитат да ви покажат неодобрение, когато решите да се промените. Игнорирайте ги. Защото това, което ви прави щастливи надхвърля това, което те мислят, че ще ви направи щастливи. Не отричайте собствената си истина. И не се страхувайте от оригиналността.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички