Ако се разпознавате в тези симптоми, значи страдате от претоварване


Ако се разпознавате в тези симптоми, значи страдате от претоварване
Снимка: iStock/Guliver

7890

Чудесно е човек да има амбиции и да бъде отдаден на работата си, но идва момент, в който натоварването става прекалено. Ако редовно се лишавате от почивка, със сигурност сте достигнали състояние на преумора. От Inc.com посочват признаците на професионалното преуморяване.

1. Често отлагате работа. Чувствате се незаинтересован и неангажиран

Един от най-ярките признаци, показващ, че сме прекалили с дадена дейност, е липсата на интерес. Ако забележите, че избягвате всички задачи свързани с вашата работа или пък се ужасявате от мисълта, че за пореден път ще трябва да правите нещо, което вече не може да понасяте, значи сте прекрачили границата на търпимост. Това сигурен признак за прегаряне.

2. Здравето ви е разклатено

Без значение дали става въпрос за възпалено гърло или лека настинка, ако имунната ви система започва да издиша, значи сте прекалили с натоварването. Ако се чудите защо не постоянно имат здравословни проблеми и не се чувствате добре, в повечето случаи отговорът се крие във високите нива на стрес и липсата на сън, фактори често свързани с професионалното прегаряне.

Физиологичните симптоми могат да засягат стомашно-чревни проблеми, главоболие, болки в гърба. Прегарянето потиска имунната система и създават благоприятна среда за развитието на хронични заболявания.

3. Разсеяни сте, докато се храните

Въпреки че това не е нещо, за което обикновено не мислим, в момента, в който спрем да отделяме време за пълноценно хранене, разбираме, че сме поели прекалено много задачи. Ако забележите, че все по-често ядете на работното бюро или кухненския плот вкъщи, направете повече време за една от основните житейски нужди - храната.

4. Всичко ви е безразлично

Често използваме безразличието като вид бариера, която цели да прикрие вълненията и терзанията, които бушуват вътре в нас. Когато поставяме стена между нас и останалите, ние не си позволяваме да изпитаме емоциите, които измъчват дълбините на нашето същество, било то гняв, разочарование, тъга или съжаление.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички