Акцентът днес беше върху пакетните сделки


Акцентът днес беше върху пакетните сделки
Снимка: iStock/Guliver

3869

Разочаровани останаха европейските капиталови пазари от края на двудневната срещата на Английската централна банка и решението и да запази без промяна ниските нива от 0,25% на британската лихва. Допълнителен ефект върху пазарите ще окажат и по-слабите от очакваното данни за продажбите на дребно в САЩ за месец август, които станаха ясни в последните часове на днешния ден.

С оборот от 2,3 млн. лева акцентът в днешната търговия на БФБ пада върху пакетните сделки, а пазарните измерители застанаха изцяло в положителния сектор с ръстове до три десети от процента.

С по няколко блокови сделки на стойност между 400 хил. лева и 1 млн. лева на челни позиции застанаха емисиите на “Би Джи Ай груп“АД, “Фючърс кепитал“АД и “Парк“АДСИЦ.

Активно присъствие с изтъргувани обеми до 40 хил. лева и ръстове в борсовите стойности до 0,65% отчетоха книжата на “Монбат“АД и “Адванс терафонд“АДСИЦ, които приключиха на цена съответно от 7,27 и 2,04 лева за брой ценна книга. Ръстове до 2,2% отбелязаха още “Елана агрокредит“АД и “Албена“АД, чиито акции се разменяха до цени от 1,19 и 54,66 лева при последна сделка като общият принос към борсовия оборот бе в рамките на 30 хил. лева.

От две сделки на стойност 105 хил. лева емисията на ЦКБ остана една от малкото губещи днес, като банковите книжа се разделиха с 0,66% от пазарната си капитализация до 1,05 лева цена за една акция.

Сегмента за компенсаторни инструменти не внесе принос към днешния борсов оборот.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички