800 родни превозвачи ще участват в протеста в Брюксел на 10 януари


800 родни превозвачи ще участват в протеста в Брюксел на 10 януари
Снимка: БГНЕС

2106

800 български служители от транспортните фирми и подкрепящи ни колеги от Румъния, Полша, Прибалтийските републики и Словакия ще участват в протеста в Брюксел на 10 януари. Това каза зам.-председателят на Национално сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов пред "Фокус".

„Разрешението е за общо хиляда участници, а за превозните средства, които трябва да са фиксирани и могат да бъдат на едно място, са шест. Никъде не е фиксирано колко транспортни средства могат да преминават със съответните транспаранти. Моята информация е, че 150 композиции ще участват. Общият брой ще надхвърли хиляда, но се надявам на площад „Люксембург“ в Брюксел, където ще е протестът, да не са сложили хора да ни броят, защото ще е доста глупаво“, обясни той.

„Ние просто даваме изява на своя протест, за да обясним, че всички идеи, с които е правен Европейският съюз, вече са несъществени, поради простата причина, че самите големи стари страни членки се нуждаят от работници. Нещата не опират само до българските превозвачи, опират до българските кадри в хотелиерството, инженерите, лекарите и учителите. Измамно е мнението, че българите в чужбина гледат как да се върнат в България и, че са в чужбина, заради парите“, каза още Лалов.

По думите му всеки ще гледа да минат европейските избори, да прехвърли топката и отговорността на следващия Европейски парламент. "Това, което очакваме, е нищо да не се случи", допълни Лалов.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички