8 звезди, които са напуснали университета заради шоубизнеса


8 звезди, които са напуснали университета заради шоубизнеса
Снимка: Getty Images/Guliver

4278

Възпитани сме да смятаме, че ако задължително трябва да завършим висше образование, ако искаме да се реализираме и да успеем в живота. Това обаче не е универсално правило. Тези звезди например са били достатъчно добри ученици, за да бъдат приети в престижни университети, но са се отказали от образованието, за да преследват кариера в шоубизнеса. И не са сгрешили, тъй като днес са сред най-разпознаваемите лица на планетата.

Джейк Джиленхол. Учи две години в Университета Колумбия, преди да се откаже в името на актьорската кариера. Не е особено изненадващо, имайки предвид, че майка му е филмов продуцент, баща му - режисьор, а сестра му - актриса.

Вин Дизел. Екшън звездата е учил известни време в "Хънтър Колидж". Любим му е бил курса по творческо писане, така че нищо чудно някой ден да го видим и в ролята на сценарист.

Рийз Уидърспуун. Родителите ѝ били доста високо образовани и очаквали същото от дъщеря си. Рийз влиза в престижния "Станфорд" където учи "Английска литература", но скоро интересът ѝ към киното надделява и тя се отказва от обучението.

Мадона. Съвсем за кратко е посещавала Университета на Мичиган. Напуска и се мести в Ню Йорк, за да преследва музикална кариера.

Хълк Хоган. Може би ще се изненадате, че кечистът е учил в университет, но това е факт. Бил е в обществен колеж и е посещавал курсове в Университета на Южна Флорида. Пренасочва се обаче към шоубизнеса.

Салма Хайек (на водещата снимка). Красавицата е учила "Международни отношения" в родното си Мексико, но зарязва лекциите, за да се снима в телевизията и киното.

Елън Дедженеръс. Популярната водеща била студентка по "Комуникации" в Университета на Ню Орлийнс, когато открива, че има талант за комик и решава да го развие.

Опра Уинфри. Семейството на Опра било много бедно и тя трябвало да се бори за стипендия, за да си позволи да учи висше образование. Успяла и била приета в Университета на Тенеси. Когато е още първи курс обаче получава предложение за работа в телевизията и решава, че това ще е пътят ѝ занапред.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички