7 умни начина да инвестирате в кариерата си

7 умни начина да инвестирате в кариерата си
Източник: Thinkstock

Представете си, че имате 1000 лева, които трябва да вложите в професионалното си развитие. За какво бихте ги използвали? Даваме ви няколко идеи, които - разбира се - могат да се приложат и за всякакви други суми. 

1. Събития, на които ще можете да установите контакти с колеги или хора от други сфери. Семинари, конференции и т.н. Присъствието на някои от тях е платено, но си струва не толкова заради официалната, колкото заради неофициалната информация, която ще получите.

2. Курсове, които ще подобрят уменията ви в дадена област.

Как да продължите да работите за шеф, от когото сте се разочаровали

Може да има много причини за това да загубите доверие в началника си - той не спазва обещанията си, демонстрира нер...

3. Експертна помощ. Ако срещате затруднения с нещо в работата си, можете да потърсите специалист, който да ви обясни как да се справите.

4. Пътуване за добиване на опит. В друга страна са създали подобен на вашия бизнес, който се развива по-добре? Отидете на място, за да видите как работи.

15-те държави в света, в които живеят най-много милионери

Да спечелиш милион долара вече не е невероятно постижение, за което се смяташе някога. Разбира се, продължава да бъ...

5. Намаляване на стреса. Колкото по-малко стресирани сте, толкова по-продуктивни ще бъдете. Инвестирайте във ваканции, процедури за релакс, медитация или тренировки.

6. Персонално развитие. Може би имате хоби, свързано с кариерата ви. Или пък искате да добиете способности в различна област, за да имате опцията да смените работата си. Влагането на пари в подобни неща съвсем не е загуба, а инвестиция в бъдещето.

7. Качествено оборудване. Заслужава си да си купите по-скъпа техника, ако това ще подпомогне развитието ви. В този ред на мисли - обновете и гардероба си. Облеклото допринася много за доброто впечатление.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.