7 странни факта за смартфоните, които може би не знаете


7 странни факта за смартфоните, които може би не знаете
Снимка: Thinkstock

2964

Мислите си, че знаете всичко за смартфона си? От Forbes ще ви докажат, че това съвсем не е така. Вижте 7 странни факта за любимите ни устройства.

1. Процесът на зареждане на батерията ви не е толкова важен, колкото си мислите

Потребителите трябва да спрат да се притесняват за това кога и как зареждат батерията на смартфона си. Вашият телефон е достатъчно „интелигентен“, за да се грижи за батерията си.

2. Смартфоните са за краткотрайна употреба

Производителите правят своите смартфони така, че те да не могат да се използват дълго време. Много компоненти на телефоните не могат да бъдат заменени, когато се повредят, както това е възможно при десктопите.

3. Китай диктува много условия в производството на устройствата

Едно нещо, което повечето хора не знаят е, че някои важни части в смартфоните се правят от много редки метали. Повечето от тези метали се добиват в Китай, което ги прави необходим партньор в изграждането на тези устройства.

4. Телефонът ви няма LED екран

Повечето хора мислят, че екранните на телефоните им са LED. Това е разбираема грешка поради начина, по който телефонните компании и търговците на дребно рекламират телефоните, но в действителност дисплеите са LCD, които са осветени от LED светлини.

5. Всички смартфони имат антена

Въпреки че отдавна не стърчат антени от телефоните ни, тези устройства все още имат такива. А дизайнът и позицията им все още са жизненоважни за нашите телефони, разбира се.

6. Вашият смартфон е пълен с рециклируеми благородни метали

Много потребители не знаят, че смартфоните са пълни с благородни метали и че за съжаление повечето от тях не се рециклират правилно! Например, почти всеки смартфон съдържа известно количество платина, злато, сребро, мед или паладий и тъй като телефоните се модернизират постоянно, ние изхвърляме със старите си телефони и тези ценни метали.

7. Смартфоните са уязвими на всякакъв вид заплахи

Има широка диференциация и разпокъсаност между продуктите, които не са от Apple, тъй като те съдържат софтуер и хардуер от различни доставчици и производители. Закупуването на устройство с нови функции изисква внимание, тъй като новите функции често означават нови пропуски в сигурността.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички