7 признака, че работното ви място ви тласка към депресия


7 признака, че работното ви място ви тласка към депресия
Снимка: iStock/Guliver

6992

Всеки има лоши дни на работа. Но ако от понеделник до петък отивате с неприятно чувство в офиса, може би проблемът е по-сериозен. Според Ейми Морис, автор на книгата „13 неща, които ментално силните хора не правят“, враждебната работна среда лесно може да ви вкара в депресия. Ето какви, според нея, са признаците, че това е напът да се случи.

1. Не можете да спрете да мислите за работата. Дори вечер и през уикенда постоянно си припомняте стресиращи или досадни ситуации от офиса.

2. Оплаквате се. Непрестанно. На всеки, който е готов да слуша. Първоначално това може да ви носи облекчение, но в дългосрочен план само ще засили и затвърди неудовлетвореността.

3. Умишлено избягвате социалното общуване с колегите, защото то ви изтощава. Ходите на общи събития по задължение, не се включвате в излизанията на по питие и говорите с останалите единствено по работа.

4. Фокусирате се върху негативните неща. Може би се чувствате кофти в службата, но поне получавате голяма заплата? Това обаче няма значение за вас, защото виждате чашата само като наполовина празна.

5. Раздразнителни сте. Често избухвате и се карате с колегите си за дреболии.

6. Не се интересувате от собственото си представяне. Отлагате задачите си, небрежни сте. Загубили сте всякакъв ентусиазъм и просто не ви пука дали ще се справите добре.

7. Започвате да мислите с негативизъм за новата седмица още от неделя следобед. Чувствате се нервни, претоварени или просто тъжни.

Ако се разпознавате в тези признаци, замислете се сериозно за бъдещето си – промяна на работното място със сигурност ще ви се отрази добре.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички