6 знака, че сте лош служител и дори не го знаете


6 знака, че сте лош служител и дори не го знаете
Снимка: iStock/Guliver

7888

Някои служители са по-добри от другите, но какво става, ако вие сте „проблемният” във вашия офис? Да бъдеш лош служител не означава непременно, че сте мързелив и неспособен. Може би просто не сте типът, подходящ за компанията или пък сте в неправилната индустрия. Ако смятате, че не вършите добра работа, е важно да обмислите защо и след това да предприемете стъпки за коригиране на ситуацията. Преди да можете да направите това обаче, трябва да сте в състояние да определите дали сте лош работник, или не. Ето няколко знака.

Не сте точни

Независимо дали забравяте важни крайни срокове, влизате в срещи със закъснение или пък удължавате обедната си почивка, всяко закъснение сякаш крещи на другите, че просто не уважавате ценното им време.

Постоянно се извинявате

Има латински поговорка, която до голяма степен обобщава това: "Онзи, който се извинява, обвинява себе си." Не разчитайте на извинения, за да оправдаете некомпетентността си.

Вие правите минимума

Правите достатъчно, за да избегнете уволнението и това е всичко. Ако шефът ви иска да ви възложи нещо по-сложно и отговорно, вие реагирате с раздразнение.

Обичате клюките

Не всички клюки са лоши. Въпреки това, когато става дума за дребнави слухове, по-добре стойте далеч,защото това само ще нарани вашата репутация.

Подценявате колегите си

Добре е да имате самочувствие, но никой не иска да работи с арогантни колеги. Ако постоянно си мислите, че сте най-умния човек в офиса, може би това не е вашият екип.

Не вярвате в мисията на компанията

Мислите, че целите на вашата компания са безсмислени? Мислите, че шефът ви е глупав? Може би сте прави. Това е сигурен знак,че трябва да започнете да търсите друга работа.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички