6 обяснения, които не дължите на никого


6 обяснения, които не дължите на никого
Снимка: iStock

11864

Роднини, приятели, колеги – не ви ли омръзва всички да ви натоварват с мнението си за вашите лични избори? Може би понякога се чувствате задължени да им отговорите, но някои неща са си само и единствено ваша работа. Помнете, не дължите обяснение на никого за...

...приоритетите си в живота. Вие знаете най-добре какво ви прави щастливи, какво ще ви удовлетвори. Дали ще изберете да се фокусирате върху семейството или кариерата – никой няма право да ви съди и в двата случая.

...външния си вид. Той не определя стойността ви като личност. Изглеждайте и се обличайте, както ви харесва на вас, а не както ви диктува критичният поглед на майка ви.

...нуждата понякога да се усамотите. Не се притеснявайте, че ще ви помислят за антисоциални или груби. На всеки му е необходимо време за релакс и събиране на мислите.

...хранителните си предпочитания. Никой няма право да ви казва какво да ядете или да не ядете. Хапва ви се пица? Това си е ваша работа. Нека колежката, която живее само на салата, да си гледа своята.

...религиозните и политическите си възгледи. Това са изключително лични неща и вие със сигурност имате собствена причина да вярвате в каквото вярвате. Ако някой не може да ви приеме такъв, проблемът е негов.

...за връзката си или липсата на такава. Да сте необвързан/а не е болестно състояние. Да имате връзка с „неподходящ“ според приятелите ви човек също. Важно е как се чувствате самите ви е. Когато прекрачите прага на дома си, оставяйте общественото мнение отвън.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички