6 начина за изпращане на големи файлове


6 начина за изпращане на големи файлове
Снимка: iStock/Guliver

26350

Повечето електронни пощи не позволяват изпращането на големи файлове. Кои услуги да използвате, ако ви се наложи да пратите такъв, съветват от MakeUseOf.

1. Google Drive

С Gmail можете да изпращате прикачени файлове до 25 MB и да получавате файлове до 50 MB. Отворете Gmail профила си и кликнете върху бутона „Compose“. Кликнете върху иконата на Google Drive в долната част на прозореца за писане на нов имейл. Ще се появи прозореца „Insert files using Google Drive“. Изберете файловете, които искате да прикачите. В долната част на страницата решете как искате да изпратите файла.

2. OneDrive

Когато се опитате да прикачите един или повече файлове с размер над 33 MB, Outlook.com ще ви подкани да качите файловете в профила си в OneDrive. Ако следвате това съобщение, файлът се качва в папката с прикачени файлове в OneDrive Email. Получателят ще получи линк към файла вместо файла. Можете също да споделите файл от OneDrive с ограничение до 2 GB.

3. Dropbox

Ако използвате Dropbox, с разширението Dropbox for Gmail Chrome може да изпращате, преглеждате файлове и връзки, без да напускате прозореца на Gmail. Разширението добавя икона Dropbox към прозореца за съставяне на имейли. Кликнете върху иконата на Dropbox и изберете файла от профила си в Dropbox. Ще видите линк, вместо файл в имейл съобщението.

Подобно на прикачените файлове, можете да използвате тези линкове, за да изтеглите файловете директно от Gmail или да ги добавите в Dropbox. С безплатен Dropbox акаунт получавате максимално ограничение на размера на файла до 2 GB.

4. Firefox Send

Firefox Send е полезна опция за прехвърляне на големи файлове между хора, които не искат да разчитат на Google, Microsoft или Apple. Услугата ви позволява да качвате и криптирате големи файлове (до 1 GB) и да ги споделяте онлайн. За да използвате Firefox Send, не е нужно да инсталирате добавка. Трябва само да посетите страницата send.firefox.com и да натиснете бутона „Select a file to upload“.

5. pCloud Transfer

pCloud Transfer ви позволява да изпращате големи файлове безплатно без регистрация. Отидете на страницата pCloud Transfer и добавете файловете си с опцията „Click here to add files“. Можете да изпращате файлове до 5 GB. Когато сте готови, кликнете върху „Encrypt Your Files“ и въведете парола.

6. DropSend

DropSend ви позволява бързо да изпращате големи файлове, без да се регистрирате. Безплатният план ви дава максимален размер на файла до 4 GB и пет изпращания на месец. Линкът остава валиден в продължение на седем дни. Платеният план увеличава лимита до 8 GB с 15–45 изпращания на месец. DropSend използва 256-bit AES защита.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички