6 изречения, които всеки служител мечтае да чуе от шефа си

6 изречения, които всеки служител мечтае да чуе от шефа си
Източник: iStock/Guliver

Успешната работа започва и завършва с добрата комуникация. За да ръководи добре своите хора, способният началник трябва да знае как да ги мотивира. Ето кои изречения всеки служител си мечтае да чуе от шефа си според The Muse.

1. „Имам ти пълно доверие."

Няма нищо по-обезкуражаващо от шеф, който не вярва в способностите на своите служители и подлага на съмнение всяко тяхно действие. Дори най-уверените хора ще изгубят самочувствие в себе си, ако са третирани като малко дете с лигавник.

2. „Това е нещото, което искам да постигнем.“

Това, което разграничава изключителните лидери от посредствените шефове, е тяхнта способност разбираемо да представят своите планове и да ги впишат в цялостната картина.

3. "Искам да се възползваме от силните ти страни.“

Този начин на мислене акцентира върху уникалността на всеки човек в един свят, в който на служителите се гледа като на лесно заменими. Ако търсим величието във всеки човек, с който работим, неизбежно ще открием нещо наистина велико.

4. „Какво мислиш?“

Най-добрите шефове не позволяват егото им да застане на пътя на иновацията. Те търсят съвет и напътствие от всеки човек, с който работят, без да се интересуват от неговото ниво в йерархията.

5. „Как да помогна?“

Началникът трябва да отделя време, за да разбере как се чувстват членовете на екипа му и имат ли нужда от съдействие.

6. "Добра работа!"

Колкото и добри да са условията на работа, възнаграждението и бонусите, за хората е важно да знаят, че усилията им не остават незабелязани.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.