5 знака, че е време да си купите нов телефон


5 знака, че е време да си купите нов телефон
Снимка: iStock/Guliver

13553

Някои хора държат да притежават най-новия и модерен смартфон, други пък не се вълнуват особено много от актуалните предложения на пазара и сменят устройството си, когато вече е крайно необходимо това да се случи.

Как обаче да сте сигурни, че моментът е настъпил? От AndroidAuthority посочват знаците, че трябва да си купите нов телефон.

1. Телефонът ви не използва най-актуалната операционна система.

Смартфоните с Android от най-висок клас обикновено получават най-новата версия на платформата в продължение на 18 месеца до две години. Не такова е положението при по-евтините модели, които често получават само едно голямо обновление на софтуера. iPhone получава обновления малко по-дълго, понякога повече от три години. Новата версия на операционна система обикновено идва с повече функции и по-добра сигурност, пише digital.bg.

2. Производителността на телефона намалява.

Това е нормално за всеки остаряващ телефон. Новите приложения и игри изискват все повече ресурси, които старият модел не може да предложи. Често смартфонът може да стане по-бърз чрез преинсталиране и изтриване на кеша, особено при Android. Това обаче помага за сърфирането и обикновената работа, но няма да се отрази особено на новите по-тежки приложения и игри. Ако възможността да се използват актуални апликации и игри е основен критерий за един телефон, то тогава смяната му е наложителна.

3. Батерията държи все по-малко.

И това е критерий, който зависи от производителността. Ако телефонът все повече трябва да работи с пълния си капацитет, това ще изразходва батерията по-бързо. Освен това, с времето батерията губи от свойствата си и започва да издържа все по-малко. За съжаление, повечето нови смартфони от последните няколко години използват вградени батерии. Тяхната смяна е трудна дори и за сервизи и често излиза по-добре просто да се купи нов телефон.

4. Дисплеят има дефекти.

Колкото повече се използва един дисплей, особено с OLED панел, толкова по-голям е рискът от дефекти или прегоряване на пиксели. При някои OLED панели дори може да останат силуети на изображенията на черен екран. При други дисплеи просто се появяват зони с избледняване на цветовете. Това са неизбежни процеси, особено когато телефонът остарее и е бил използван дълго време. Често те са слабоизразени и средностатистическият потребител ги забелязва доста късно. Все пак са признак, че телефонът е към края на своя живот.

5. Има физически повреди, които пречат на работата с телефона.

Основният недостатък на модерните смартфони е, че са много крехки. Те лесно се драскат и чупят дори и при изпускане от ниска височина. Тъй като ремонтите са скъпи, повечето потребители предпочитат да продължат да използват устройството си въпреки напукания корпус или дори спуканото стъкло на дисплея. Но има повреди, които пречат на работата с устройството. Например счупени или надраскани лещи на камерите, счупено стъкло на дисплея, от което има остри ъгли или липсващи парчета, повреден USB порт и др. При такива случаи често ремонтът е скъп и си заслужава да се купи нов модел.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички