5 типа служители, които никога не получават повишение


5 типа служители, които никога не получават повишение
Снимка: iStock/Guliver

5175

В един идеален свят нашият потенциал за повишение би имал по-малко общо с личностните ни качества и повече с работните ангажименти. Но човешката природа го прави донякъде нереалистична цел. Има типове личности, които са склонни да получават по-добри възможности за работа от други и обратното. Ето кои са служителите, които трудно се изкачват по корпоративната стълбичка.

1. "Мара Подробната"

Чудесно е да общуваме с лекота, но има граница между комуникация и клюки. Ако дефиницията ви за „добра комуникация“ включва разпространение на слухове и прекарване на почивките в обсъждане на колеги, това отношение няма да ви направи желан кандидат за повишение.

2. Подмазвачът

Докато ефективните служители се стремят да удовлетворяват исканията на техните мениджъри, когато е възможно, подмазвачите винаги взимат повече задачи, отколкото могат да се справят. Още по-рядко признават, че няма да успеят, а това не изглежда професионално, що се отнася до вземането на важни решения.

3. Сърдиткото

Служителите, които непрекъснато отхвърлят предложенията на колегите си, които се оплакват редовно, без да се стремят да подобрят положението си, и които рядко имат положителна нагласа за каквото и да е, няма вероятност да спечелят повишение.

4. Вечната жертва

Важна част от това да бъдеш добър "отборен играч" е да поемеш отговорност за грешките си и да видиш слабостите си съвсем реалистично. Ако се изявявате като постоянна жертва, винаги обвинявайки другите за неспазени срокове или лошо изпълнение на работата, ще имате трудности да спечелите доверието на колегите си.

5. Всезнайкото

Работодателите със сигурност търсят опитни работници, които имат интерес да научат и споделят информация. Обаче, ако редовно коригирате околните, настоявайки, че вашите идеи и стратегии са много по-качествени и идейни, и като цяло смятате себе си за най-умния човек в стаята, вероятно ще отблъснете както преките си сътрудници, така и вашите началници.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички