5 сериала, чиито бюджети счупиха рекорди

5 сериала, чиито бюджети счупиха рекорди

Наслаждавайки се на любимите си сериали, рядко се замисляме колко време, труд и пари отиват за създаването им. Разбира се, някои поредици са по-скъпи от други, а тези в класацията на AdMe.ru направо са счупили рекорди с бюджетите си.

„Игра на тронове“ (Game of Thrones). Може би най-гледаният сериал в последните години. Продукцията е доста мащабна – локации в цяла Европа, специални ефекти, костюми, високи хонорари за актьорите. Сметката за сезон 6 например е възлязла на над 100 млн. долара.

„Короната“ (The Crown). Британският сериал разказва за живота на кралица Елизабет II. За направата на първия му сезон са похарчени 158 млн. долара.

„Марко Поло“ (Marco Polo). Историческата поредица за великия пътешественик пожъна успех с първия си сезон, но по време на втория рейтингите паднаха. За съжаление на създателите, които са похарчили 180 млн. долара за него.

“Приятели“ (Friends). Разходите по последния, десети сезон са възлезли на 180 млн. долара. Шестимата актьори са получавали по 1 млн. долара заплащане на епизод.

„Спешно отделение“ (ER). Емблемата на 90-те години се въртя по телевизията в продължение на 15 сезона. Бюджетът за всеки сезон е бил огромен, като за 4-ия например е достигнал 312 млн. долара.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.