5 приложения, които могат да са ви от полза сред природата


5 приложения, които могат да са ви от полза сред природата
Снимка: iStock/Guliver

8209

Когато тръгвате на поход или разходка в планината, всичко може да се случи. Затова е полезно да имате инсталирани на телефона си няколко приложения, които работят и в офлайн режим, и могат да ви окажат помощ. От MakeUseOf дават няколко примера.

PSS

Приложението PSS е разработено за улеснена комуникация на нуждаещи се от помощ туристи с Планинската спасителна служба в България. При включване на GPS приемника на телефона, приложението показва GPS координатите на текущото местоположение. Има бутон за изпращане на SMS съобщение с GPS координатите към дежурния център на ПСС.

Offline Survival Manual

Това е офлайн ръководство за оцеляване, което предоставя наръчници и статии по множество теми, които са достъпни без интернет връзка. За съжаление информацията е на английски език. Но ако знаете английски език ще може да научите как да запалите огън без каквито и да било съвременни инструменти, кои растенията да избягвате да ядете и пипате и много друга полезна информация.

OpenSignal

OpenSignal е приложение с което може да намерите най-близките до вас Wi-Fi точки за достъп.

Spyglass

Приложението осигурява GPS услуги, когато няма покритие или връзка с мобилна мрежа. В това число влизат и офлайн карти, маршрути и др.

Shazam

Ако искате да идентифицирате растенията, на които попадате докато сте в планината, имате нужда от приложението Shazam. То работи, като събира данни от голяма социална мрежа, която качва снимки и информация относно растенията. След като направите снимка на растението, което ви интересува, приложението ви пита коя част от растението точно сте снимали. В съответствие с това ви връща списък с най-добрите попадения.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички