5 приложения, които могат да са ви от полза сред природата

5 приложения, които могат да са ви от полза сред природата
Източник: iStock/Guliver

Когато тръгвате на поход или разходка в планината, всичко може да се случи. Затова е полезно да имате инсталирани на телефона си няколко приложения, които работят и в офлайн режим, и могат да ви окажат помощ. От MakeUseOf дават няколко примера.

PSS

Приложението PSS е разработено за улеснена комуникация на нуждаещи се от помощ туристи с Планинската спасителна служба в България. При включване на GPS приемника на телефона, приложението показва GPS координатите на текущото местоположение. Има бутон за изпращане на SMS съобщение с GPS координатите към дежурния център на ПСС.

Offline Survival Manual

Това е офлайн ръководство за оцеляване, което предоставя наръчници и статии по множество теми, които са достъпни без интернет връзка. За съжаление информацията е на английски език. Но ако знаете английски език ще може да научите как да запалите огън без каквито и да било съвременни инструменти, кои растенията да избягвате да ядете и пипате и много друга полезна информация.

OpenSignal

OpenSignal е приложение с което може да намерите най-близките до вас Wi-Fi точки за достъп.

Spyglass

Приложението осигурява GPS услуги, когато няма покритие или връзка с мобилна мрежа. В това число влизат и офлайн карти, маршрути и др.

Shazam

Ако искате да идентифицирате растенията, на които попадате докато сте в планината, имате нужда от приложението Shazam. То работи, като събира данни от голяма социална мрежа, която качва снимки и информация относно растенията. След като направите снимка на растението, което ви интересува, приложението ви пита коя част от растението точно сте снимали. В съответствие с това ви връща списък с най-добрите попадения.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.