5 неща, които да не казвате на коледното парти


5 неща, които да не казвате на коледното парти
Снимка: iStock/Guliver

3648

Алкохол, напрежение и колеги на едно място звучи като наистина лоша рецепта, предвещаваща бедствие. Ето защо фирмените партита покрай Коледа са истинско минно поле за неудобни ситуации.Когато присъствате на подобно събитие, е важно да помните, че по-скоро сте на работа с „екстри”, отколкото на истинско парти. Отпуснете се и се забавлявайте, без да изглеждате като току-що избягал от вкъщи тийнейджър. Ето и 5-те напълно забранени реплики!

„Това синът/дъщеря ти ли е? Може ли да ме запознаеш?”

Избягвайте разговори, включващи роднините на колегите ви, освен ако това не е темата на разговора по начало. Освен разговори, забравете и за всякакви флиртове със същите въпросни лица. Гарантирано, ще съжалявате още на следващия работен ден.

„Страхотен аутфит! Трябва по-често да се обличаш така.”

Разбира се, че можете да направите комплимент, но който да звучи на място и да не кара отсрещната страна да се чувства неудобно. Е, не си „отпускайте душата” твърде много, за да не се сметне като сексуален тормоз.

„Харесвам те още от първия работен ден.”

Повярвайте ни, коледното тържество определено не е времето за изповеди, още повече от такъв характер. Придържайте се към идеята, че сте повече на работа, от колкото на парти.

„Обичам да работя за мъжа Ви! Дали ще ми даде бонус?”

Често се оказва, че половинките на шефовете са най-потърпевши на подобни поводи. Те получават въпроси, свързани с повишения, заплати, бонуси, командировки и всякакви подобни неща, а рядко дори знаят с кого разговарят. Надали ще получите някаква информация, най-много да скапете настроението на въпросния човек.

„Ох, не понасям шефа/програмиста/секретарката и т.н.”

Лошо, много лошо. Празникът не е нито времето, нито мястото, на което да споделяш своите оплаквания към останалия персонал. И макар всички да обичаме да гледаме „Гринч”, никой не си пада по истинските такива, особено на неговото парти.

Още от Коледен дух


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички