5 малки неща, които трябва да започнете да правите отново


5 малки неща, които трябва да започнете да правите отново
Снимка: iStock/Guliver

3015

Животът е наистина кратък, така че трябва да разпределяте времето си добре. Работа, деца, ангажименти… Може би, търсейки баланса в живота си, сте забравили да правите онези дребни неща, които всъщност носят позитивното във всеки ден. Ето откъде да започнете.

Време е отново да се грижите за себе си

Представете си, че сте красива сграда. Започвате да блестите още с изгряването на слънцето, но важното е дали съумявате да поддържате здрави опори и когато тъмнината се спусне. Това се случва, само ако има светлина вътре във вас. Затова първо се научете да обичате себе си, вместо да обичате идеята другите хора да ви обичат. Да обичаш себе си не означава да си себичен или да пренебрегваш останалите. По-скоро означава да приемате себе си като най-почетния гост в собствените си сърце и ум.

Време е отново да се отдадете на вашите хобита

Време е да се влюбите, но не в човек, а в цел, амбиция, страст. Ако сте загубили всичко, освен ума, сърцето и здравето си, каква би била вашата причина да се събуждате всяка сутрин с усмивка? Всеки от нас носи някакъв огън, който чака да пламне. Вашата работа е да намерите клечка кибрит и да го запалите.

Време е отново да давате радост

Бъдете промяната, която искате да видите. Обичайте безстрашно и без граници. Никакъв акт на любов или доброта, независимо колко малък е той, не се губи в пространството. Усмихнете се и помогнете на другите да се усмихнат. Ако нямате силата да създадете нечие щастие, тогава опитайте да помогнете на някой да премахне тъгата си.

Време е отново да водите качествени разговори с близките си

Взаимоотношенията процъфтяват, когато двама души могат да споделят най-съкровените си чувства и мисли за себе си и помежду си. Истинската любов е да бъдеш напълно чут и разбран от някой. Затова не губете повече ценно време, а го споделете с любимите си хора.

Време е да изслушвате другите, без да ги съдите

Бъдете избирателни в битките си. Имайте предвид, че мъдростта не е просто да знаете кога да се изправите и да говорите, а кога да седнете тихо и да слушате. Ушите ви никога няма да ви вкарат в беда и винаги ще ви дават възможност да научите нещо ново.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички