5 безплатни начина да добиете умения, които плащат


5 безплатни начина да добиете умения, които плащат
Снимка: sa

3807

Независимо дали имате успешен бизнес или желаете разнообразие от офис задачите, добиването на нови умения е не само забавно, но може и да ви докара допълнителни доходи. А защо и да не се превърне в пълноценна работа? Представяме ви 5 безплатни начина да добиете доходоносни умения, за които се изисква само Интернет връзка.

Академични курсове. През последните години онлайн академичните курсове се превърнаха от експеримент в сериозен “доставчик” на умения в различни сфери. От английска литература до предприемачество, възможностите за добиване на нови знания са неограничени. Човек се учи, докато е жив, така че защо да не използва наученото, за да си докара някой лев? Платформата Coursera е сред пионерите в тази сфера и предлага както безплатни курсове, така и платени сертификати.

ИТ. Писането на код е вече неизменна част от изграждането на успешен бизнес. Достигането до ниво нужно за кариера в ИТ сферата отнема време и практика. Въпреки това има и пазар за програмисти с основни познания като създаване на сайтове от темплейти, управление на страници или бази с данни. Все задачи, които изискват поне малко познание по HTML, CSS или Excel. Tutorialspoint е портал, който предлага безплатни гайдове за почти всяко ниво в ИТ сферата.

Покер. Покерът е нелош начин за припечелване на допълнителни доходи, а и не са малко хората, за които това е професия. Разиграването на някоя маса след дългия работен ден не само може да свали напрежението, но и да попълни празнината в личния бюджет. Важно да се знае, че покерът е игра на логика, не на късмет. За успех е нужно да се научат някои тънкости. PokerStars предлагат безплатна онлайн академия на български.

Език. Автоматизираните преводи несъмнено улесниха комуникацията в глобален мащаб, но все още са далеч от прецизността на човешкия превод. Въпреки че един ден най-вероятно професията преводач няма да съществува, този момент едва ли ще дойде в близко бъдеще. Затова човек все още може да си докара прилични доходи, ако знае поне един чужд език. Най-добрият начин за научаване е в естествена среда, но всеки може да започне с основите. За тях може да се обърнете към Duolingo.

Музикален инструмент. Ако желанието ви е да си докарате допълнителни доходи с нещо по-творческо, музикалната кариера винаги е вариант. Дори и да не можете да пеете, може да научите основите на писането на музика. Ако музикалната кариера не е сред плановете ви, защо поне да не припечелите някой лев от произведенията си? Yusician предлага обучение на няколко инструмента. Безплатната версия включва по един урок на 12 часа, но пък ще имате достатъчно време да се упражнявате между уроците.

Възможностите за работа с помощта на Интернет са немалко. Всъщност са толкова много, че броят на работещите от вкъщи се увеличава ежедневно. Гореизборените методи може и да не ви направят милионери от първия ден, но пък може да се окажат достатъчни, за да “заякне” портфейлът ви.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички