4 неща, с които младите бизнесмени си губят времето


4 неща, с които младите бизнесмени си губят времето
Снимка: iStock/Guliver

7145

Да си млад предприемач е вълнуващо, но не особено лесно. Ще трябва да поемете много отговорности и да работите наистина здраво. Първото нещо, което трябва да научите, е как правилно да си организирате времето, пише Entrepreneur. Изданието дава пример за няколко неща, с което младите бизнесмени губят ценни часове.

1. Делегиране

Младите предприемачи нямат търпение да се захванат за работа и да изпробват идеите си, а това ги кара да ненавиждат мисълта, че някой друг може да поеме тяхната работа. По тази причина те избягват да делегират дори най-малките и незначителни задачи на останалите членове на своя екип.

Въпреки това, докато придобивате повече опит, ще научите колко важно е да използвате работното си време за това, което правите най-добре. Наемете хора, които вярвате, че ще свършат работата без вашия строг контрол.

2. Ненужни срещи

Срещите могат да бъдат полезни, а в много случаи са дори необходими, но те са и едно от нещата, които могат да ви изгуби най-много време в случаите, когато те са по-скоро ненужни. Например, може да бъдете поканени на срещи, които не е задължително да посетите, особено ако някой от вашите служители може да отиде вместо вас и да ви докладва за събитието.

Освен това, най-дългите срещи(тези, които траят повече от час) лесно могат да бъдат съкратени до половин час, ако не и да по-малко. Подбирайте добре срещите, за които ще отделите време.

3. Промени в инфраструктурата и процеса на работа

Новите стартъпи не могат да бъдат сравнени с добре смазаните машини в индустрията. Първоначалните ви планове за начина, по които ще изглежда вашия стартъп, най-вероятно няма се развият по начина, по който очаквате. Ще има спънки, грешки, разминавания в комуникацията и непредвидени обстоятелства, които ще пречат на вашата работа.

Анализирането, контрола и преструктурирането на тези системи може да отнеме часове от деня ви. Освен това, работата с недовършена инфраструктура ще ограничи вашите възможности. Дайте всичко от себе си, за да направите ясни, точни и целенасочени промени, които рационализират процеса на работа.

4. Неяснота

Части от инфраструктурата и процеса на работа, които използвате във вашия стартъп, може да бъдат описани и планирани предварително, но много вероятно е още през първата или втората година от работата да се натъкнете на непредвидени ситуации.

Никой млад предприемач не отделя нужното времето, за да предвиди всяка променлива и да предначертае всяка роля и отговорност на служителите в компанията. От тук идва и неяснотата, която спъва нейното развитие.

За да отстраните този проблем, опитайте да документирате колкото можете повече от процесите в работата и да опишете ясно и точно какво, кога, как и от кого трябва да се направи.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички