4 мита за успеха, на които не бива да вярвате


4 мита за успеха, на които не бива да вярвате
Снимка: iStock

3761

В интернет е пълно със съвети за постигане на успех в кариерата. Някои от тях обаче могат да ви донесат повече проблеми, отколкото ползи. От Entrepreneur посочват митовете, на които не бива да вярвате.

Мит 1: Трябва да бъдете перфекционисти и работохолици, за да сте успешни

В днешно време се смята, че ако не сте готови да работите дълги часове, за да гарантирате, че всеки детайл е изпълнен съвършено, значи не искате достатъчно силно да постигнете успех. Този мит насажда идеята, че трябва да сме готови да пожертваме всичко в името на работата. Така обаче вдигаме летвата невъзможно високо и постигаме обратен ефект - чувстваме се демотивирани и напрегнати. Важно е да отделяме време за самите себе си.

Мит 2: Скъпото образование гарантира успех

Посещаването на престижен университет не е по джоба на всеки. Това означава ли, че ако не можете да си го позволите сте обречени на живот изпълнен с неуспехи? Абсолютно не! Образованието идва във всевъзможни форми и може да бъде придобито по най-различни начини. Ключът е в натрупването на познания и придобиването на житейски опит, които ще ви научи как да приложите на практика наученото.

Мит 3: Трябва да се фокусирате върху това, което правите най-добре

Този мит гласи, че ако искате да бъдете успешни, трябва да съсредоточите цялото си внимание в една област на развитие. Подходът може да работи за някои хора, но неговият недостатък се крие във факта, че когато се фокусирате върху една област на бизнеса, вие затваряте вратите към други възможности, които може да се окажат по-удовлетворяващи.

Мит 4: Щастието и успеха се определят от парите

Лесно е да повярвате, че успехът, щастието и богатството са свързани. Идеята, че парите ще ни донесат щастие, е може би най-тъжният и опустошителен мит от всички. Парите никога не трябва да бъдат крайната цел. Те са средство за осигуряване на комфорт и сигурност за вас и за хората близо до вас. Но любовта и семейството са далеч по-значими.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички