4 алтернативи на YouTube за деца


4 алтернативи на YouTube за деца
Снимка: iStock/Guliver

2554

Сайтът за видеосподеляне YouTube не е най-безопасното място в интернет за деца. Там те лесно могат да попаднат на неподходящо за тях съдържание. Трудно е да изолирате детето си от технологиите, затова по-скоро заложете на алтернативни платформи. От MakeUseOf дават няколко примера:

1. Jellies

Вместо да оставяте децата си да си губят времето в гледане на анимации, можете да ги насърчите да учат с приложението Jellies. То е достъпно за iOS, но можете да го намерите в Amazon App Store за Android устройства. Екипът стоящ зад Jellies използва хора модератори, а не машини, за да гарантира на родителите, че децата им няма да попаднат на неподходящ материал. Видеоклиповете са групирани по възрастова група или по тема.

2. Nick Jr.

Популярният детски развлекателен канал Nick Jr. има собствено приложение за деца, което е напълно безплатно и достъпно за устройства с iOS и Android. Освен видеоклипове, тук ще откриете игри и музика за деца.

3. kiddZtube

kiddZtube е приложение, насочено към по-малките деца, в предучилищна възраст. Видеоклиповете, които се показват, са избирани от YouTube. Зад приложението стоят учители, които избират клиповете, проверяват ги и добавят допълнително съдържание – въпроси, допълнителни инструкции или допълнително пояснение. Има и анимации, музика.

4. Kidoodle.TV

Когато отворите приложението, можете да изберете възрастовия диапазон за видеоклиповете, които искате да гледа детето ви. Не се нуждаете от профил, но регистрирането ви дава достъп до родителски контрол. Kidoodle.TV можете да използвате безплатно, но можете да деактивирате рекламите с абонамент.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички