3 от най-чистите градове на планетата

3 от най-чистите градове на планетата
Източник: iStock/Guliver

Градове като Лондон, Париж и Рим са прекрасни, но впечатленията леко се развалят, когато човек излезе от централните части и види боклука и мръсотията по някои улици. Все пак вече много населени места се отнасят сериозно към проблемите на замърсяването. Ходенето по чисти, приятни тротоари и свежият въздух определено допринасят за доброто прекарване на жители и туристи. От Architectural Digest посочват три града, които определено могат да се похвалят с екологичните си постижения:

Рейкявик, Исландия


Водите са богатството на тази красива северна страна. В столицата ѝ откритите води са толкова девствени, че пътниците всъщност се насърчават да ги пият в определени райони.

Исландия също е пионер в разработването на геотермална енергия - алтернатива на изкопаемите горива, която трансформира района в едно от най-екологичните места по света.

Калгари, Канада


Канадският град прави всичко възможно да създаде възможно най-здравословните и чисти общности - от обучение в по-екологичен начин на живот до елиминиране на отпадъците по улиците. Калгари има за цел да намали 80% от отпадъците в сметищата до 2020 г.

Сингапур


Островът се гордее с кампаниите, свързани с чистотата, прилагани от правителството. Според BBC, властите събират десетки хиляди глоби годишно от замърсявания, страната харчи 87 милиона долара на година за осигуряване на чистота на обществените пространства. Това е огромен контраст с повечето големи градове по света.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.