3 от най-чистите градове на планетата


3 от най-чистите градове на планетата
Снимка: iStock/Guliver

6453

Градове като Лондон, Париж и Рим са прекрасни, но впечатленията леко се развалят, когато човек излезе от централните части и види боклука и мръсотията по някои улици. Все пак вече много населени места се отнасят сериозно към проблемите на замърсяването. Ходенето по чисти, приятни тротоари и свежият въздух определено допринасят за доброто прекарване на жители и туристи. От Architectural Digest посочват три града, които определено могат да се похвалят с екологичните си постижения:

Рейкявик, Исландия


Водите са богатството на тази красива северна страна. В столицата ѝ откритите води са толкова девствени, че пътниците всъщност се насърчават да ги пият в определени райони.

Исландия също е пионер в разработването на геотермална енергия - алтернатива на изкопаемите горива, която трансформира района в едно от най-екологичните места по света.

Калгари, Канада


Канадският град прави всичко възможно да създаде възможно най-здравословните и чисти общности - от обучение в по-екологичен начин на живот до елиминиране на отпадъците по улиците. Калгари има за цел да намали 80% от отпадъците в сметищата до 2020 г.

Сингапур


Островът се гордее с кампаниите, свързани с чистотата, прилагани от правителството. Според BBC, властите събират десетки хиляди глоби годишно от замърсявания, страната харчи 87 милиона долара на година за осигуряване на чистота на обществените пространства. Това е огромен контраст с повечето големи градове по света.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички