3 начина да възстановите изтрити снимки на телефона си


3 начина да възстановите изтрити снимки на телефона си
Снимка: iStock/Guliver

16338

Всеки знае колко неприятно е да изтриеш по погрешка снимки от телефона си. За щастие дори от тази ситуация има изход. От MakeUseOf описват три начина за възстановяване на изтрити снимки. Имайте обаче предвид, че съветите важат за устройства с Android.

Възстановяване на снимки от облака

Повечето галерии и приложения за снимки предлагат създаване на архивни копия на снимките. Профилите на потребителя в Google и услугата на производителя на смартфона също имат такава опция. Ако подобно създаване на архивно копие в облака е активирано, то ще се пази дори и при изтриването на снимките от телефона.

За Google Photos това става като се отвори приложениетo, избере се желаната снимка и после Save to device. Ако снимката е била изтрита и от Google Photos, тя се пази 60 дни в секцията Trash в страничното меню на приложението. От там лесно може да бъде възстановена. Dropbox също пази изтритите снимки 30 дни. Те се намират във Files > Deleted files.

Възстановяване на снимки от SD карта

Изтритите файлове се пазят в SD картите, докато върху тях не бъде записана нова информация. Това означава, че веднага щом човек осъзнае, че по погрешка е изтрил снимки, трябва да извади картата от устройството. След това може да я свърже с компютър и да използва софтуер като EaseUS Data Recovery Wizard, за да възстанови изтритите от картата файлове.

Възстановяване на снимки на отключен телефон

Това е и единственото решение, когато не се използва облак или microSD карта за съхранение на снимките. Телефонът трябва да премине root процедура, за да бъде отключен. За съжаление, това понякога изисква форматиране, което ще изтрие всичко и обезсмисля всичко. Но ако телефонът вече е отключен, може да се използва приложение като DiskDigger Photo Recovery. То е безплатно в Google Play Store, като чрез него могат да се търсят снимките с пълната им резолюция. DiskDigger невинаги може да намери всички снимки, но все пак дава шанс за частично възстановяване.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички