27% от американците нямат спестявания


27% от американците нямат спестявания
Снимка: Thinkstock/ Guliver

2971

Около 27% (66 млн. души) от населението на САЩ нямат спестявания, които могат да им потрябват при извънредни ситуации, съобщи Bankrate.com.

Това спад в сравнение с миналата година, когато числата достигнаха най-високи стойности от 2010 г. насам – 29%.

Едва 28% от американците имат пари настрана, с които биха могли да посрещнат разходите си в продължение на шест месеца. Това число е най-високото от шест години насам – и бележи голям скок в сравнение с миналата година, когато 22% от американците имаха достатъчно спестявания, за да могат да преживеят без заплата половин година, пише Time.

Поколението на възраст между 36 и 51 г. може да се окаже в особено несигурно финансово положение. 33% от представителите му казват, че не са спестили нещо за непредвидени обстоятелства, като например при загуба на работата или непланирано влизане в болница.

Спестяванията са във взаимна връзка с възрастта на хората. Лицата на 71 и повече години разполагат с най-много спестявания. 47 на сто от тях имат пари за поне 6 месеца напред.

В сравнение с родителите си младите хора са в по-добро положение за намиране на по-добра работа, която им позволява да спестяват. Две трети от хората на възраст между 18 и 35 г. казват, че имат известни спестявания, скътани в банки. Но едва 20% биха били в състояние да харчат 6 месеца без допълнителни приходи. Следват ги хората на възраст между 36 и 51 г., от които 24% са с такива възможности.

Въпреки че индивидуалните спестявания са под средното равнище, проучването показва, че през юни е отбелязан 25 месец поред, в който американската финансова сигурност се подобрява.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички