25% от жилищата в столицата се продават на завишени цени


25% от жилищата в столицата се продават на завишени цени
Снимка: БГНЕС

4314

Собствениците на 25% от жилищата в София, обявени за продажба, чакат повече от година, докато стигнат до сделка с купувач. Данните са на една от консултантските фирми в бранша, а причината са завишените цени на тези домове, предаде националното радио.

За разлика от тях, имотите с пазарни намират новите си собственици до месец. Купувачите успяват бързо да стигнат до сделка, най-вече заради големите обеми качествено ново строителство.

Продавачите са по-слабо ефективните играчи на пазара, тъй като новите сгради са сериозна конкуренция за тях, а тези, които очакват нереалистично скъпа сделка, остават разочаровани, сочат още данните за имотния пазар в столицата през изминалото лято. Нито продавачите на масивно, завършено строителство, които обикновено са физически лица, нито инвеститорите в нови сгради, са склонни на отстъпки в цените. По тази причина, повече от половината от сделките с жилища през изминалите месеци са били осъществени без никакви отстъпки в цените.

На мода отново са двустайните апартаменти – близо половината от сделките са за подобни жилища. По данни от миналия месец, най-скъпите жилища се търгуват в кварталите "Изток" и "Изгрев", следвани от тези в "Лозенец" и в центъра на града.

 

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички