12 км нови метролинии в София до края на 2019 г.


12 км нови метролинии в София до края на 2019 г.
Снимка: БГНЕС

2831

Очаква се до края на 2019 година да разполагаме с 12 километра нови метролинии в столицата. Това каза заместник-кметът по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ в Столична община Евгени Крусев пред "Фокус".

По думите му първият сред новите влакове, които ще се движат по третата линия на метрото, вече е произведен, като работата по изграждането на линията върви по план. Евгени Крусев допълни, че модернизирането на новите машини е свързано с цялостното им задвижване, позволявайки да бъдат управлявани от автоматик без наличието на машинист.

„Това, което ги отличава от другите метровлакове е, че те са изцяло проходими, т.е. от единия край на влака може да се стигне до другия край, без да се напуска самата машина. А това се явява едно добро удобство за пътниците. Разбира се, те имат съответните системи за икономия на енергията и за по-комфортно пътуване на самите пътници. Метровлаковете можем да кажем, че са от последно поколение и са най-модерните на пазара“, обясни той.

Евгени Крусев допълни, че приоритетни проекти за настоящата година са продължаване темпа на строеж на метрото, обновяването на градския транспорт и насърчаване на екологичните форми на придвижване в столицата. Обновяване на транспортната инфраструктура във всички райони на София също ще бъде цел на Столична община, уточни Крусев.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички