11 начина да станете по-интересен събеседник


11 начина да станете по-интересен събеседник
Снимка: iStock/Guliver

12022

Понякога дори кратка пауза при разговор с някого може да ви накара да се запитате „Дали не съм скучен събеседник?“. Отговорът е, че не сте, разбира се, но винаги има какво още да направите, за да станете по-интересен. Десетки потребители на социалната платформа Quora дават предложения, базирани на личен опит, как да стане това. Вижте кои са най-интересните и практичните измежду тях, публикувани от Business Insider.

1. Развивайте нови умения. Осигурете си вниманието на околните като направите така, че да има с какво да сте им полезни. Усвояването на нови умения и знания със сигурност ще ви помогне да го постигнете.

2. Бъдете любопитни. Сигурен начин да станете безинтересни на околните е, като ограничите хоризонтите си и се придържате към едно единствено мнение, без да се интересувате от никакви други гледни точки. Много по-полезно би било да не спирате да търсите нова информация, идеи, чужд опит, и това да ви помогне да придобиете по-добра представа за всичко, което се случва около вас.

3. Научете се да разказвате увлекателни истории. Не е важно колко информация сте получили, а дали можете да я комуникирате към другите след това. В това се крие тайната на пълноценната комуникация. Ето защо е важно да се научите да бъдете добър разказвач на истории, каквито и да са те.

4. Подгответе си запас от поне 3 интересни истории. Не всеки от нас е роден за импровизатор, но ако все пак искате да привличате вниманието на околните с вашите разкази, може да си подготвите няколко такива предварително и да ги използвате, когато се появи подходящия момент.

5. Слушайте и бъдете съпричастни. Голяма част от потребителите на Quora споделят този съвет като един от най-ефективните: „Ако искате да сте интересни за другите, бъдете заинтересовани от тях.“. Всъщност тази идея е силно популяризирана от Дейл Карнеги през 1936 г. в неговата книга „Как да печелим приятели и да влияем на другите“.

6. Задавайте подходящите въпроси. Признават или не, хората обичат да говорят за себе си. Затова най-добрият начин да спечелите симпатиите на някого е като обърнете разговора към него. Задавайте въпроси свързани с интересите, заниманията и целите на човека срещу вас и това ви гарантира неговото положително благоразположение занапред.

7. Казвайте това, което мислите. Хората, които се съгласяват с всичко, което каже събеседникът им, са много скучни. Същото важи и за тези, които непрекъснато са на противоположното мнение, просто така. Ето защо е важно винаги да сте искрени и да казвате това, което мислите, без да се притеснявате каква ще е реакцията на човека отсреща. В най-лошия случай ще се стигне до спор, а в спора се ражда истината.

8. Бъдете верни на интересите си. Не правете грешката да се ровите и да четете на теми, които не са ви интересни, но са популярни и всички ги обсъждат. Останете верни на нещата, които вие намирате за смислени и дълбайте в тази посока. Няма как да симулирате истинска заинтересованост към нещо, което не разбирате или намирате за скучно, а хората ще забележат това и то ще ги отблъсне от вас.

9. Четете много. Ако имате времето и финансовата възможност да пътувате много, това би било чудесно. Но ако ги нямата, то тогава четете за света. Има хиляди изписани книги за различните култури, за история, за география и т.н. Четете всичко, което ви попадне под ръка и няма да съжалявате, защото това ще разшири кръгозора ви до неузнаваемост.

10. Демонстрирайте чувство на за хумор. Един от потребителите на Quora предлага всеки човек да се опита да развие чувство си за хумор, ако няма такова. „ Гледайте от положителната страна на нещата и се научете да сте щастливи, дори когато се проваляте“, пише той в мрежата.

11. Прекарвайте времето си с други интересни хора. Компанията, с която сте заобиколени, оказва изключително силно влияние върху формирането ви като личност. Ако дружите със скучни хора, и вие ще се превърнете в такъв, но ако комуникирате с интересни, любопитни, амбициозни личности, то много скоро и вие ще станете като тях.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички