„ДОМЕЙН БОЙАР“ - СУПЕРБРАНДЪТ НА БЪЛГАРСКОТО ВИНО


„ДОМЕЙН БОЙАР“ - СУПЕРБРАНДЪТ НА БЪЛГАРСКОТО ВИНО
Снимка:

21662

За пети път компанията получи международния приз за най-силна марка във винарството.

„Домейн Бойар" получи Приза Superbrand - лидер в категорията „Вино" на церемония по награждаването на най-успешните български марки.

Високото признание за марката и нейните продукти е в резултат на независимо проучване, проведено у нас от глобалната програма Superbrands през октомври 2014 г. Организацията провежда конкурса за отличията Superbrands и промотира най-успешните бизнес практики в над 80 страни по света. Superbrands е свидетелство за изключителната репутация на марката сред потребителите.

НАГРАДАТА БЕ ВРЪЧЕНА НА ЕЛИНА СПАСОВА – ДИРЕКТОР МАРКЕТИНГ И КОМУНИКАЦИИ НА ДОМЕЙН БОЙАР ИНТЕРНЕШЪНЪЛ

"Домейн Бойар" става за 5-и път носител на наградата Superbrands за най-разпознаваема и ползваща се с високо доверие сред потребителите винена марка в България.

Някои от досегашните лидери по категории и сектори запазват водещите си позиции, но при други се наблюдава динамика: При супермаркетите веригата хранителни магазини "Кауфланд" измести "Била".

Първа инвестиционна банка също изпревари досегашния лидер сред финансовите институции "УниКредит Булбанк", а "Виваком" отстрани "Мтел" от първото място в категорията „Телекомуникации". Сред млечните продукти "Верея" и "Данон Активиа" си поделят лидерското място, а сред застрахователните компании първи с равен резултат са "Алианц България" и ДЗИ.

Методиката на подбор и оценяване на брандовете е универсална за всички страни, реализиращи програмата Superbrands. Селективният процес се осъществява на два етапа: чрез конфиденциално гласуване на членовете на независимото експертно жури - борда на Superbrands Bulgaria, и чрез национално гласуване на потребителите в интернет. Това дава възможност експертното мнение да се разгледа успоредно с мнението на потребителите. Партньор на Superbrands в провеждането на националното гласуване на потребителите в интернет е водещият Институт за пазарни проучвания GfK Bulgaria.

Успехите на „Домейн Бойар“ се доказват и на  международната винена сцена, където марката за последните 5 години е донесла на България 124 топ отличия от най-големите световни винени конкурси – "Винали Интернасионал" в Париж, "Конкурс Мундиал" -  Брюксел, "Мундус Вини" в Германия, "Декантер" и "Интернешънъл Уайн Челъндж" в Лондон, както и от най-престижното и голямо състезание за розета в света – "Мондиал дю розе" – Кан. Сред наградите от световни конкурси със свой блясък са и отличията от най-голямото винено състезание у нас - "Винария".

Само за 2015 г. от тези световни конкурси „Домейн Бойар“ донесе 25 отличия, от които 10 златни. Това прави над 30% от медалите, спечелени общо от български изби на споменатите световни състезания!

Виното на Домейн Бойар - „Квантум Шардоне“ от 2014 г. бе удостоено и с Големият златен медал на "Конкурс Мондиал де Брюксел" за 2015 г., а с това и обявено за най-доброто българско вино на изложението.

Голям златен медал и приз за най-добро червено българско взе на "Мундус Вини" 2015 и червеното „Кортен" Сира 2012 от едноимената бутикова изба на компанията.

Високите признания, които марката и продуктите „Домейн Бойар“ получават всяка година у нас и по света са доказателство за високото качество на продуктите и доверието, с което те се оценяват от потребителите и партньорите на компанията. За тях най-високи оценки вдигат и независимите световни експерти във виното, които по правило оценяват конкурсните вина със слепи дегустации.

Златните вина на „Изба Кортен“, са носители на най-престижните отличия на два от най-големите световни конкурса – Мундус Вини и Винали Интернасионал 2015.

Наред като най-припознаваната от потребителите винена марка „Домейн Бойар“ е и най-голямата винарска компания у нас. Тя  разполага и с най-високо технологичната и модерна изба у нас, позволяваща производството на широка гама от видове и стилове вина с най-високо качество. Прибавим ли към това и фактът, че енолозите на избата са сред най-изявените майстори в бранша, доказали във времето своя неповторим стил и авторски почерк, ще стане ясно защо вината на "Домейн Бойар" са не само познати, но предпочитани и обичани и от най-взискателните ценители на вина у нас и по света.

За настоящето и бъдещето на голямата винарна говори изпълнителният директор на "Домейн Бойар" Евгени Харамлийски.

-  Г-н Харамлийски, "Домейн Бойар" е лидер сред българските брандове при вината за пета година. Това означава ли, че "Домейн Бойар" е най-познаваната марка вина у нас?

- Аз съм изключително щастлив, че потребителите ни за пореден път ни припознават като най-популярната българска марка вино. Това е голяма чест за нас. Защото, знаете, по-лесно е да се изкачиш на върха, отколкото да се задържиш на него. "Домейн Бойар" преживя своето прераждане и закономерно е водещ бранд в България. Така че със сигурност хората все повече и повече ще ни припознават като най-любимото им вино.

- Известно е че вашите енолози не правят никакъв компромис с качеството.

- Това е правило, издигнато в закон на "Домейн Бойар". Клиентите се печелят с коректност, а нашата компания предлага вината си, като съотношението качество/цена е винаги в полза на клиента.

- Какъв сегмент от износа на вино държи фирмата ви, в кои страни продавате и какво харесват там?

- Около 75% от нашето производство се изнася и основно на Запад. Най-големият ни пазар е във Великобритания, следват Белгия, Холандия, Швеция, Канада и САЩ. И може би изследване в тези страни ще покаже, че "Домейн Бойар" и там е марката, символ на българското винарство. През последните години имаме изключителен ръст на износа за всички пазари с изключение на Русия, което е обяснимо поради политическата и икономическа обстановка там.

- Не се ли притеснявате от конкуренцията на чуждия пазар?

- Нямам никакви притеснения, защото вината ни, които са на рафта, донесоха досега над 120 медала. Нима това не е критерий за качество! А тъкмо редовно участие на "Домейн Бойар" в международни конкурси ни позволява да видим къде се намираме и какво предлагаме. Затова категорично мога да кажа, че вината на "Домейн Бойар", а и на много други български изби, по нищо не отстъпват на чуждите.

Дойчин Андреев, производствен директор на „Домейн Бойар“ получава големият златен медал за виното „Кортен Сира 2012“ на Мундус Вини.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички