"Джи Пи Груп" щяла да строи "Железница" заради пътните инциденти


"Джи Пи Груп" щяла да строи "Железница" заради пътните инциденти
Снимка: БГНЕС

3121

Строителната компания "Джи Пи Груп" потвърди в своя офиицална позиция до медиите, че ще поеме изграждането на тунел "Железница".

От публикуваната позиция става ясно, че компанията приема поръчката, защото Върховният административен съд (ВАС) изрично е гледал решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и е потвърдил "безепелационно" мотивите за избор на сдружението ДЗЗД "АМ Струма Тунел 2018", част от което е "Джи Пи Груп", да строи тунела.

"Като компания, която винаги е работила в интерес на българското общество и възможността за подобряване на инфраструктурата на България, осъзнаваме, че забавата в изграждането на посочените участъци на АМ „Струма“ е предпоставка за още тежки катастрофи, голям брой загинали и ранени. Дневно по този международен път минават над 20 хиляди моторни превозни средства. С оглед създалата се ситуация - скъсените срокове и възможността изграждането на този мащабен проект да бъде провалено, управителният съвет на "Джи Пи Груп" АД се съобрази със законодателството и изпълни задълженията си, като сключи договор за изграждането на тунел "Железница", посочват от компанията. От там припомнят и, че през есента на миналата година са обявили решение да се оттеглят "заради обществения интерес и манипулативната обстановка, която се опитваше да отъждестви граденото десетки години име на компанията в строителния бранш с престъпни квалификации".

Припомнете си подробности около скандала "Джи Пи Гейт", свързан с компанията, ТУК.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички