7 типа токсични колеги, които да избягвате в офиса


7 типа токсични колеги, които да избягвате в офиса
Снимка: iStock/Guliver

8647

Общуването с токсични хора не подлежи на логика. Някои от тях не осъзнават негативния ефект, който имат върху атмосферата на работното място. Други обаче съвсем преднамерено създават хаос и изнервят останалите. Колкото и да е важно да можете да комуникирате с различни типове хора, токсичните просто не си заслужават времето и енергията ви. Напротив, те ще ви вземат по много и от двете, пише Entrepreneur. Ето кои колеги трябва да избягвате, за да не се случи това:

Клюкарката. Не само може да ви замеси в интриги, а и ако я подразните с нещо, със сигурност ще се превърнете в обект на недоброжелателните ѝ коментари.

Прекалено темпераментният. Някои хора просто не могат да контролират емоциите си. Ако ги допуснете твърде близо, ще ви превърнат в кошче за душевни отпадъци.

Вечната жертва. Никога за нищо не е виновен/виновна, просто обстоятелствата, хората и целият са срещу него/нея. Такъв контакт не може да ви бъде полезен по никакъв начин, по-скоро ще ви натовари.

Завистливият. Дори когато нещо страхотно се случи на завистливите хора, те не чувстват истинско щастие, защото са прекалено заети да мислят как някой друг има повече от тях. Общуването с подобни колеги може да е опасно, защото ще ви накара да подценявате и собствените си постижения.

Манипулаторът. Първоначално може да ви изглеждат симпатични и общителни, но тези хора искат единствено да взимат от вас. Те ще направят всичко, за да ви спечелят, но целта им е да извлекат лична изгода.

Критикът. Разбира се, конструктивната критика е много необходима. Но има служители, които просто изпитват удоволствие да правят забележки на останалите. Критикът може да ви повлияе до такава степен, че да загубите удоволствието от работата си, затова го избягвайте.

Арогантният. Той вижда всичко, което правите, като предизвикателство да ви надмине. Арогантността е фалшива увереност. Не можете да очаквате приятелство или дори колегиално отношение от човек, който я демонстрира.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички